Het is aan ons! – i.s.m. Merlijn Twaalfhoven

Amphion, Doetinchem

07-09-2021

20:30 uur

IMG_7618_3567x2608_acf_cropped_3567x2608_acf_cropped_1920x1080_acf_cropped

Als componist en theatermaker organiseerde Merlijn Twaalfhoven overal ter wereld onalledaagse, prikkelende voorstellingen. Op 7 september komt hij naar Amphion om een muzikaal, urgent en poëtisch verhaal te vertellen, de grote uitdagingen van deze tijd terug tot een aantal heldere vragen die we elkaar kunnen stellen: Hoe wil jij terugkijken op jouw rol in deze tijd van veranderingen? Waar wil jij voor zorgen? Hoe breng je dat wat je goed kunt naar de plek waar het ‘t hardst nodig is? Hoe kun je nu direct aan de slag? Wat begint als een visioen vol idealisme, maakt hij stapt voor stap concreet zodat iedereen met een helder voornemen naar huis kan gaan. Tijdens de avond zelf zet iedere aanwezige een stap om zijn om haar heldenrol in het verhaal van deze tijd te gaan spelen.

Merlijn Twaalfhoven liet in 'Het is aan ons' zijn licht schijnen op hoe kunst kan helpen de wereld te veranderen. Eenieder van ons kan bijdragen aan het oplossen van kleine en grote wereldproblemen. Hoe dat werkt, laat Merlijn Twaalfhoven zien in zijn bevlogen en onverbloemd idealistische boek "Het is aan ons". Hij ontwierp muziekprojecten in vluchtelingenkampen, conflictgebieden en bij de VN. Hij ontdekte hoeveel creatieve kracht er in de samenleving zit en licht in zijn boek toe waarom wij een 'kunstenaarsmindset' nodig hebben om de wereld te redden. En dat die mindset iedereen ter beschikking staat. Vanuit deze gedachtegang richtte hij 'The Turn Club' op, een platform dat bouwt aan een samenleving die verbonden en duurzaam is.
Wij betrekken kersverse lokale, muzikale helden bij een landelijk netwerk, waarmee we lokale veranderkracht verbinden aan creatieve en innovatieve initiatieven van The Turn Club en het netwerk van Stadmakers.

Brigitte van Hagen, sopraan
Jurriaan Berger, compositie en elektronica en piano