Matthäus Passion met Edwin Rutten

Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum

05-04-2020

10:30 uur

Schermafbeelding 2018-01-31 om 13.07.03

Nederland wordt in de aanloop naar Pasen overspoeld door uitvoeringen van de Mattheus-passie. Edwin Rutten maakte een speciale korte versie voor kinderen en andere volwassenen. In ruim een uur neemt hij je mee door dit aangrijpende verhaal, waarbij de mooiste stukken natuurlijk bewaard blijven.

Het concert duurt ca. een uur.
De kaartprijs is inclusief een drankje na afloop.
NB alleen dit Kinderconcert: kinderkaarten € 5,-

Edwin Rutten zegt zelf over deze productie:
"Het verhaal van de Mattheus Passie heb ik in eigen woorden geschreven en verteld tegen de achtergrond van de muziek van Johann Sebastian Bach. Toen ik hieraan begon wilde ik de vragen beantwoorden die ik zelf had. Wij nemen je bij de hand door het hele stuk. Je weet dan precies hoe het verhaal gaat. Je maakt kennis met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen van de verschillende zangers en de koren. Verder vertel ik wat een aria, een arioso en een koraal is. De hele Mattheus Passie duurt laten we zeggen tussen de twee en een half a drie uur.

Dit is een beginnetje. Ik wil jullie op een spoor zetten. Nieuwsgierig maken.
Ga je ooit naar de gehele uitvoering dan spring je van steen naar steen.
Je weet wat er gaat komen. ‘Ooooh, ja en nu komt dat mooie… Hoe zal… Hoe klinkt Judas…en de geniepige Schriftgeleerden’?

Jullie hebben een fantasieknopje op je hoofd. Draai het maar om, krrrk dan zie je in je hoofd wat de muziek speelt en ik vertel."