Verre Verhalen

Splendor, Amsterdam

23-11-2016

20:00 uur

website-VV_1920x1080_acf_cropped

Laat je meenemen door de muziek, dans en verre verhalen uit landen als Spanje, Roemenië, Italië, Frankrijk en Turkije. Met tapdans, stem en piano gaan we op zoek naar verborgen ritmes en emoties in de klassieke muziek. Er wordt gedanst, gedronken, geflirt, gezongen en de liefdesvreugde wordt gevierd, want in muziek zit wijsheid, trots en ervaring uit alle tijden, en ook de emoties blijven altijd herkenbaar. Zo maken we een verbinding met mensen en culturen uit verschillende tijden van de klassieke muziek. Naast verhalen van de Celia, Marije en Brigitte kun je tijdens het concert ook je eigen verhaal vertellen, of van een lieve oma of verre vriend, begeleid en omlijst door de muziek.

Brigitte van Hagen ken je nog van de voorstelling ‘SCHUIM, een bruisende theateropera’. Dit jaar neemt ze tapdanseres Marije Nie en pianiste Celia García-García mee. Laat je verrassen door deze energieke voorstelling.

website-VV_1920x1080_acf_cropped
website-VV_1920x1080_acf_cropped

Dagblad van het Noorden over Verre Verhalen:

"Dit was het meest bijzondere dat het festival te bieden had. Ooit gedacht dat je op de Rondo alla Turca van Mozart kon tappen? Hun Verre Verhalen is een schitterend programma waarin het publiek zich op prettige wijze aangesproken weet.

Uitvoerenden:

Celia García-García, piano
Marije Nie, tap
Brigitte van Hagen, sopraan