A Circus of Angels – The Living Room

TivoliVredenburg, Utrecht

28-04-2022

20:15 uur

Sven-Ratzke-c-Hanneke-Wetzer-px

Bob Chilcott uit Dances in the streets: Soho
Karlis Lacis Es bij' meita
Kurt Weill uit Die Dreigroschenoper: Salomon-Song
Franz Schubert Ständchen
Duke Ellington It don't mean a thing (if it ain't got that swing)
David Bowie Boys keep swinging
Johannes Brahms uit Liebeslieder-Walzer: O die Frauen
Maurice Ravel uit Trois chansons: Ronde
Harry Bannink uit Ja zuster, nee zuster: Aan de trapeze
Frank Zappa Discorporate
David Bowie Five years
Kurt Weill uit Das Berliner Requiem: Ballade vom ertrunkenen Mädchen
Franz Schubert Erlkönig
Peteris Vasks Sad mother
Kurt Weill uit Happy end: Der song von Mandelay
György Ligeti uit Nonsense madrigals: A long, sad tale
György Ligeti Etude nr. 3 'Touches bloquées'
Harry Bannink uit En nu naaar bed: Vluchten kan niet meer
Kathleen Allan Maid on the shore
Orlando Gough Freedom
Lou Reed Perfect day

In de serie The Living Room doet het koor altijd iets speciaals, iets dat minder voor de hand ligt, iets avontuurlijks. Dat begint al met de koorbezetting: 31 vrouwelijke koorleden en slechts 6 mannen.
Voor deze editie van The Living Room hebben we ons laten inspireren door variété en revue. Het thema is de Liefde, het elkaar omhelzen en uitdagen. Maar ook de liefde voor de vrijheid, ongebondenheid en het avontuur. Dat is niet zonder risico en kan ook leiden tot waanzin en soms de dood… Deze revue eindigt in een verzoening met leven en met het genieten van een perfecte dag.
Voor dit bijzondere concert hebben we de Duits/Nederlandse zanger Sven Ratzke uitgenodigd. Hij is een performer pur sang, variété en revue zijn hem op het lijf geschreven. Hij is als geen ander in staat om hiermee te spelen. De chemie tussen en hem en het koor zal zonder meer iets spannends opleveren. De regie is in handen van Peter Leung, voormalig danser en choreograaf bij het Nationale Ballet. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd in het choreograferen van koren en zangers.

Het repertoire is zeer uiteenlopend: Vasks, Ligeti, Brahms, Schubert en Ravel, maar ook Harry Bannink (o.a. Vluchten kan niet meer en De Trapeze), Kurt Weill (delen uit o.a. Die Dreigroschenoper) en Happy End, Lou Reed (Perfect Day), Frank Zappa (Discorporate), Duke Ellington en David Bowie (Boys keep swinging).
Sven Ratzke zal, samen met het koor, een geheel eigen interpretatie van Ständchen van Schubert ten beste geven, begeleid door het combo. Kortom: alles is mogelijk deze avond.

Brigitte heeft de regie in handen, samen met Peter Leung