Resonance Night

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

28-10-2016

10:00-11:00 uur

Foto_Resonance_01-1_1920x1080_acf_cropped-1280x720

Een hallucinerende klankervaring

In Resonance Night scheppen tweehonderd zangers verspreid door de Entreehal en de Foyerdecks van het Muziekgebouw een ingetogen en verfijnde wereld van klank, die twaalf uur aanhoudt. Er wordt niet gesproken. In een voortdurende evolutie van puur geluid ontstaan geleidelijk melodieën, ritmes, akkoorden en harmonieën. Merlijn Twaalfhoven – een van de meest avontuurlijke componisten van dit moment – creëert een ongedwongen omgeving waarbij publiek vrij in- en uit kan lopen en op bepaalde momenten zelfs mee kan doen.

Ervaar hoe strakke compositie, vrije klank en improvisatie samengaan.


Deze avond is Twaalfhoven op zoek naar een nieuwe vorm om muziek te beleven. Het publiek kan aan deze muzikale reis deelnemen door ter per plekke in interactie met deelnemers composities te laten ontstaan. Ervaar hoe strakke compositie, vrije klank en improvisatie samengaan. Het indrukwekkende uitzicht over het water, de kleur van de lucht als de nacht invalt en als uiteindelijk de zon weer opkomt, is integraal onderdeel van deze ervaring.

Brigitte zal samen met de Ethiopische zangeres Minyeshu van 22:00-00:30 haar aandeel aan deze bijzondere nacht uitvoeren.